Oświadczenie - wybory 2006

Treść

Oświadczenie rzecznika prasowego Komitetu Wyborczego Stowarzyszenie Sądecki Dialog. W związku z informacją podaną przez "Dziennik Nowosądecki" z 11 października 2006 r. o tym, że niektóre partie lewicowe popierają naszego kandydata na prezydenta pana Jerzego Gwiżdża, oświadczam, co następuje: Komitet Wyborczy Stowarzyszenie Sądecki Dialog i nasz kandydat na prezydenta nie występują w wyborach samorządowych pod znakiem żadnej partii politycznej, chociaż powszechnie znane są prawicowe poglądy Jerzego Gwiżdża i jego otwartość na inne poglądy. Ani Jerzy Gwiżdż, ani też kandydaci na radnych Sądeckiego Dialogu nie chcą być przedmiotem sporów międzypartyjnych i międzyludzkich. Kandydowanie w wyborach z KW Sądecki Dialog każdego z kandydatów nie jest nakazem żadnej partii, ale suwerenną decyzją kandydata. Nasi kandydaci, w tym też Jerzy Gwiżdż, nie występują o poparcie ze strony struktur partyjnych, ale są wdzięczni za przejawy sympatii dla podejmowanych działań na rzecz sądeczan i Nowego Sącza. Nasze miasto nie należy do partii politycznych, ale do sądeczan. Nie jest ani białe, ani czerwone. Nowy Sącz był, jest i pozostanie biało-czerwony!. Dlatego nie struktury partyjne, ale obywatele miasta i ich sprawy są dla nas szczególną wartością. Krzysztof Popiela, rzecznik prasowy KW Sądecki Dialog.

Autor: ea